Nevezési kedvezmények

A BSI majdnem minden eseményén és majdnem minden távján igénybe vehetsz kedvezményeket, amennyiben előnevezel. Alább felsoroljuk az összes kedvezményt, de jó, ha tudod, hogy nem minden egyes eseményen veheted ezeket igénybe. Hogy melyiket hol veheted igénybe, azt a nevezésidíj-táblázatból tudhatod meg: ha találsz összeget a kedvezmény oszlopában, akkor azon az eseményen azt a nevezési díjat igénybe veheted. A kedvezmények a versenyközpontban történő nevezés esetén már nem vehetők igénybe.

A következő kedvezményeket veheted igénybe az alábbi feltételekkel:

A közel 20%-os kedvezményt azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek érvényes Spuri Aranykártyával. A virtuális kártyát automatikusan kapják azok a futóink, akik előző évben legalább 5 eseményen részt vettek, vagy 75 futókilométert teljesítettek a BSI eseményein. A részletes kiírás itt olvasható. A Spuri Aranykártyások minden év januárjában SMS-ben kapják meg a következő naptári év március 15-ig érvényes kártyát. A kártya más szolgáltatóknál illetve boltoknál is igénybe vehető. 

A kedvezmény igénybevételének feltételei:

 • a kedvezményt csak a kártya tulajdonosa veheti igénybe,
 • nevezésnél a kártya számát és a nevet mindenképpen fel kell tüntetni a nevezési lapon.

A Spuri Aranykártyás kedvezménnyel megegyező közel 20%-os kedvezmény azon amatőr és profi futóklubok tagjainak jár, amelyek a BSI-vel szerződést kötöttek. A klub Aranykártyát kap (igény esetén többet is), mely jogosít a kedvezmény igénybevételére. Ez a kártya a Spuri Futóboltban is 6%-os kedvezményt jelent.

A kedvezmény igénybevételének feltételei:

 • a kedvezményt csak a futóklub tagjai vehetik igénybe,
 • a klubtagok nevezéseit együttesen,a klub vezető vagy megbízottja adhatja le (min.5 fő) eseményenként maximum 2 alkalommal
 • a klubkedvezményt online nevezésnél nem lehet igénybe venni

Tanköteles korig (16 év) illetve azután érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe. A diákok számára érvényes nevezési díj megegyezik a diákokra érvényes kollektív nevezési díjjal.

A kedvezmény igénybevételének feltételei:

 • személyes nevezéskor (a BSI nevezési irodájában és a BSI nagyobb és budapesti eseményein az információban) a diákigazolvány felmutatásával
 • amennyiben a nevezés nem személyesen történt (átutalás, online), legkésőbb a rajtcsomag felvételekor kell bemutatni (ennek hiányában a rajtszám nem vehető át)
 • csapatnevezés esetén is igénybe vehető akár úgy is, hogy a csapatból csak egy résztvevő diák. Természetesen a rajtszámfelvételkor be kell mutatni az érvényes diákigazolványt.
 • jogosulatlan kedvezmény igénybevétele esetén nevezési díj különbözetet kell fizetni

A kedvezmény igénybevételéhez a diákigazolványnak érvényesnek kell lennie az esemény napján. Ha még nem készült el a diákigazolvány, akkor a pótlására kiadott iskolalátogatási igazolás bemutatásával is átvehető a rajtszám. 

A nemzetközi diákigazolvány elfogadása: 

International Student Identity Card. Elfogadjuk, amennyiben a verseny napján érvényes. Minden 12. életévét betöltött nappali tagozatos, általános iskolában, középiskolában, főiskolán vagy egyetemen tanuló diák válthatja ki a világ 124 országában. 
Érvényessége: nincs matricázás semmi ilyesmi, egy kártya maximum 16 hónapig érvényes. A kiállítástól számított harmadik félév végéig. Az északi féltekén kiváltott igazolványok december 31.-ével járnak le, míg a délig féltekén kiváltott igazolványok március 31.-ével: 

International Youth Travel Card. NEM fogadjuk el. Minden 26 év alatti fiatal kiválthatja, függetlenül attól, hogy diák-e vagy sem: 

International Teacher Identity Card. NEM fogadjuk el. Ez a tanárokra vonatkozik és nem a diákokra: 

A kedvezmény igénybevételének feltételei:

 • 2023-ben az 1957. január 1-je előtt születettek vehetik igénybe.

Szeretnénk minél többekkel megismertetni és megosztani a sport és a célba érés örömét. Többek között ezért is várjuk nagy szeretettel a fogyatékkal élőket, akik kedvező áron tudnak indulni eseményeinken.

2021-től a nevezés csak és kizárólag online történhet, személyes nevezésre nincs lehetőség.

A kedvezmény mértéke az adott sávos alap vagy ahol van indult már ár 60%-a.

Minden olyan fogyatékkal élő, aki már indult a Szervező Eseményén, regisztrációval kell rendelkeznie az online nevezési rendszerben.
Minden indulónál beállítjuk a kedvezmény kódot, amivel az eseményre nevezéskor megjelennek a kedvezményes árak

Kivétel:

 • A BSI virtuális és Instant eseményein nincs kedvezmény.

A kedvezményt SINOSZ-igazolvánnyal, MÁK-igazolvánnyal, látássérült igazolvánnyal vagy mozgáskorlátozottságot igazoló igazolvánnyal veheted igénybe.
Akik már neveztek korábban automatikusan megkapják a kedvezményre jogosító kódot.
Akik még nem neveztek, azok a regisztráció után az igazolvány másolatukat küldjék el a nevezes[@]futanet.hu címre és a kedvezményt beállítjuk nekik.